KHN helpt bij de verplichte energieregistratie per 1 juli 2019

Horeca MeldingsplichtVerbruikt jouw bedrijf meer dan 50.000 kWh aan elektriciteit of meer dan 25.000 m3 gas per jaar? Dan ben je verplicht om je voor 1 juli 2019 te registreren bij het eLoket Informatieplicht Energiebesparing van de overheid. Daar moet je aangeven welke maatregelen je hebt genomen of gaat nemen om energie te besparen. En KHN kan je daarbij helpen.

KHN Energie helpt!

Registratie bij het eLoket van de overheid moet vóór 1 juli 2019 gebeuren. Dat staat helder omschreven op de officiële campagnesite Watt je moet weten. Het inventariseren en invullen hiervan blijkt voor veel ondernemers een lastige en tijdrovende klus. KHN Energie helpt: met de KHN Energiewet app is aan deze wettelijke registratieplicht eenvoudig te voldoen. In een paar stappen brengt de online tool eenvoudig in kaart welke energiebesparende maatregelen binnen jouw bedrijf al zijn genomen en welke (nog) niet. De tool is namelijk specifiek voor horecabedrijven ontwikkeld. En als je wilt kan KHN Energie zelfs de registratie voor je verzorgen. Dat scheelt je dubbel werk; je hoeft niet langs het eLoket!

Inventariseren met de online tool

Via de KHN Energiewet app (let op: deze werkt niet in browser Internet Explorer) kun je eenvoudig voor jouw bedrijf de genomen of nog te nemen energiebesparende maatregelen in kaart brengen. De tool is speciaal gemaakt voor de horeca dus bevat alleen vragen en maatregelen die voor jouw bedrijf van toepassing zijn. Het inventariseren van de maatregelen is gratis. Registreren doe je daarna zelf bij het eLoket van de overheid.

Registratieservice met korting

Wil je verzekerd zijn dat je tijdig aan de registratieplicht voldoet? Dan kan KHN Energie de door jou ingevulde gegevens voor je registreren in het eLoket. Die optie krijg je tijdens het invullen van de tool. De registratieservice kost 250 euro ex. btw, maar leden van KHN krijgen een korting van 100 euro door middel van een speciale vouchercode. Deze vouchercode ontvangen KHN-leden in een gepersonaliseerde e-mail vóór 10 mei 2019. Deze is in te vullen in de betaalmodule van de app. Ben je lid van KHN, maar heb je geen kortingscode ontvangen? Of wil je al eerder aan de slag? Vraag de vouchercode aan via 0348 – 489 489.

Let op: Wil je in de app tot betaling overgaan via iDeal, maar verschijnt er geen betaalscherm? Dan staat waarschijnlijk je pop-up-blocker aan. Wanneer je deze uitzet verschijnt het betaalscherm wel.

Totaalservice met de scan op locatie

Heb je onvoldoende tijd of kennis om alle energiebesparende maatregelen voor jouw bedrijf zelf te inventariseren? Geen probleem. KHN Energie heeft een totaalservice met een scan op locatie. Een adviseur van KHN Energie komt op afspraak bij je langs om de energiebesparende maatregelen te inventariseren én te registreren in het eLoket. De scan op locatie kost 400 euro ex. btw en is exclusief voor KHN-leden. Vraag de scan aan via onderstaand formulier. KHN Energie neemt contact met je op om een afspraak te plannen. Let op: er zijn bedrijven die vergelijkbare registratiediensten aanbieden voor bedragen tot wel 1200 euro!

Vraag een Energiescan aan

KHN Drenthe

KHN Drenthe voert i.s.m. KHN Energie op dit moment verkennende gesprekken met de Provincie Drenthe om te kijken naar extra financiële middelen voor de KHN-leden in Drenthe in het kader van verduurzaming. De Provincie Drenthe heeft verduurzaming hoog op de agenda staan en is bereidwillig om ondernemers ook financieel te helpen met duurzame energie oplossingen in het kader van de Lijst Erkende Energie maatregelen. Hierover volgt eind mei/begin juni nadere informatie.

Vragen?

De online tool is gebruiksvriendelijk en wijst zich vanzelf. Mocht je toch vragen hebben, neem dan contact op met KHN Energie via of bel 030 – 639 0521. Meer informatie over de registratieplicht vind je op khn.nl/energieregistratie en op www.wattjemoetweten.nl.